Tevékenységeink

TEVÉKENYSÉGEINK / RENDEZVÉNYEINK

Baba-Mama Klub

Minden hónapban megrendezésre kerül a Kis Bocs Baba- Mama klubunk, ahol amellett, hogy a gyerekeket játszósarokkal várjuk és az anyukák megoszthatják egymással a tapasztalatukat, mindig van egy meghívott vendég szakemberünk, akik az adott témában segítséget nyújt az anyukáknak. Pl.: szülésre felkészítés, szoptatási tanácsadás, korai fejlesztés, táplálás, tudatos családtervezés stb. Olyan közösségi formáció, ahol a családok jól érzik magukat.

Babaköszöntő

Jó Tündér Szolgálatunk önkénteseivel meglátogatjuk a Szihalmon újszülött kisbabákat,
viszünk egy ajándékcsomagot, amiben hasznos dolgokat teszünk, ezzel megkönnyíteni
valamelyest az indulást és jó egészséget kívánunk. Valamint tájékoztatjuk az ilyenkor igénybe vehető szociális szolgáltatásokról a családot és tájékoztatjuk Őket a minden hónapban megrendezésre kerülő Kis Baba- Mama klubunkról.

Kis Bocs Élelmiszermentés

2022. Október 17-én nagy álmunk vált valóra. Az Magyar Élelmiszerben Egyesület és a Penny Market közreműködésével minden hétköznap élelmiszert mentünk és kiosztjuk a
rászoruló családoknak, Füzesabony, Szihalom, Maklár, Andornaktálya és Nagytálya településen.

A célcsoportunk a közmunkaprogramban résztvevők és családtagjaik valamint a
támogatott lakhatásban élő fogyatékos személyek. A mai megváltozott helyzetben jobban előtérben helyeződött a megélhetési problémák, ezért az élelmiszer értéke még jobban felértékelődött és óriási segítség a rászoruló családok részére. Egy héten belül összesen 195 emberhez jutunk el.

Kis Bocs Játékközpont

A játékközpontunk egy olyan biztonságos, informális, minőségi kisgyermekkori fejlesztést szolgáló befogadó tér, ahol a különböző hátterű gyermekek és családtagjaik együtt tölthetik a szabadidejüket, a gyerekek játékokat kölcsönözhetnek és vihetnek haza, valamint a szülők, nagyszülők és a szakemberek szabadon beszélgethetnek és oszthatnak meg információkat a gyermeki fejlődésről, egészségről és tanulásról.

Jó Tündér Diszpécser Szolgálatunk

Egyesületünk 12 éve működtet egy online segítségnyújtó szolgáltatást a krízis helyzetben élőknek. A Jó Tündér Szolgálatunk diszpécser szolgálatához naponta érkeznek hívások, üzenetek a hátrányos helyzetű családoktól, akik nehéz helyzetbe kerültek. Önkéntes csapatunk  mozgósítását követően, még aznap elvisszük a családoknak a szükséges dolgokat.

Megkeresések jellege változó. Van, amikor élelmiszert kérnek van, amikor szociális
ügyintézésben kérik a segítségünket, sokszor ruhaadományt kérnek. 

Legutóbbi eset, amikor egy anyuka írt ránk, hogy nem tudott menni a gyereke iskolába, mert levált a cipőjének a talpa. Az önkéntes csoportba beírva fél óra alatt lett legalább 4 db cipő, amit még aznap este elvittük a családhoz, hogy másnap tudjon menni a gyerek iskolába.

Háború elől menekült családok segítése

Mentori szolgáltatással, adományosztással, programok szervezésével segítjük a menekült családok megsegítését, társadalmi beilleszkedésük elősegítését Heves megyében. Programunk egy komplex medimentori szolgáltatás, mely az igényekre építve dolgoztunk ki. Programunk 4 helyszínen kerül megrendezésre. Füzesabony, Gyöngyös, Egeren belül két helyszínen.

A menekült családok Gyöngyösön és Egerben-kollégiumokban vannak elszállásolva.
A bevont létszám: 200 fő, akiknek nyújtjuk a szolgáltatást, ebből a gyermeklétszám 111 fő.

Női Klubunk

Ebben az évben a női klubunk témája a menstruációs szegénység, ezzel a programmal járjuk Heves megye leghátrányosabb helyzetű településeit. „ Tabuk nélkül beszéljünk és tegyünk róla, mi Nők egymás közt” a menstruációs szegénység leküzdéséért.

Egészségügyi láda

A Női klubhoz kapcsolódó programunk, ami innovatív és Magyarországon mi helyzetünk ki először Szihalmon az egészségügyi központhoz. Az egészségügyi ládánk a nap 0-24 órájában elérhető a hátrányos hölgyek számára és bármikor kivehetnek belőle intim higiénés eszközöket.

Civil Expó (Rendezvény)

A Civil Expó rendezvényünkön a különböző szférák ( civil szervezetek, önkormányzatok, vállalkozások, nevelési, oktatási intézmények, egészségügyi, szociális intézmények, közigazgatási, államigazgatási hatóságok) találkozására, tevékenységük közvetlenebb bemutatására adunk teret. Egy felépített sátorban mutathatják meg tevékenységeiket. A rendezvényen mindeközben színpadi produkciókat tekinthetünk meg. A nap folyamán kihirdetjük a legszebb, legsokoldalúbb sátor díjazottját is. Célunk a civil szervezetek társadalmi elismertségének növelése, a szférák együttműködése, közösen megalkotott projektek születése. Társadalmi esélyegyenlőség előmozdítása.

Járási Egészség és Családi Nap (Rendezvény)

A Járási Egészség és Családi Napunk célja az egészségtudatosság népszerűsítése. A testi-lelki egészség hangsúlyozása. A rendezvényen különböző standok nyújtanak szolgáltatást. Együttműködnek a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztálya, Egészségfejlesztési Iroda, Vöröskereszt, Kertbarátkör, Különböző egészségtudatossággal foglalkozó cégek, szervezetek. A nap folyamán a családoknak különböző programokkal készülünk: kreatív sarok, akadály- ügyességi verseny, Célunk az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozása a család mint a társadalom legfőbb egységének megerősítése.

Nyárbúcsúztató vetélkedő (Rendezvény)

Nyárbúcsúztató vetélkedőkön csapatok nevezhetnek be, akik egy 10 témájú sorversenyen vesznek részt. A csapatok lehetnek családok, barátok, célja a közösség összefogásának erősítése a településünkön Szihalmon. A vetélkedő kísérő programelemei a gyerekek számára habparti és különböző kézműves foglalkozás, kreatív sarok.

Kis Bocs Mikulás (Rendezvény)

A Kis Bocs Mikulásunk célja a Füzesabonyi Járásban élő hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezni egy mikulásnapot, ahol tízóraival, kreatív sarokkal várjuk Őket. Megérkezik a Mikulás, aki minden gyereknek hoz egy mikulás csomagot. Délután a feldíszített fogattal, rajta a mikulás a manók és a tündérek a mély-szegénységben élőkhöz látogat el. Viszünk ajándékokat és egy pillanatnyi boldogságot. Mikulásunk célja a társadalmi felelősségvállalás fontossága a segítségnyújtás előtérbe helyezése az önkéntesség népszerűsítése.

DÍJAINK

  • Innovációs különdíj- Női Klub a menstruációs szegénység leküzdéséért
  • Szihalom kultúrájáért kitüntetés
  • Közösségért díj
  • Heves Vármegye Családokért Díja
  • Védjegyoltalom a Medimentori Szolgáltatásunkra
  • Elnök: Szihalom Díszpolgára